About

Ik ben gaan fotograferen omdat ik het plezant vond. Ik ben zelfs fotografie gaan studeren om dan achteraf iets totaal anders te gaan doen. Het is natuurlijk zalig als je van je hobby je beroep kan maken. Maar als amateurfotograaf heb ik een enorme vrijheid. Ik moet er mijn brood niet mee verdienen. Deadlines, aankopen en wat ik fotografeer bepaal ik zelf. Ik hoef niet te kiezen tussen analoog of digitaal. Met de huidige prijzen van 2e hands fotocamera’s is het ‘en’ i.p.v. ‘of’. Ik kan kiezen tussen foto’s afdrukken in de doka of op de printer. Weinig professionals hebben die vrijheid, Ik geniet ervan. Fotografie is ‘fun’.

Advertenties

3 reacties op About

 1. hallo,
  Ik zou je een vraag willen stellen ik zou ook zelf willen gaan kleurenfilms ontwikkelen,ik heb alle materialen die nodig zijn want ik ontwikkel zelf z/w maar waar vinnd je de Nova bain marie?En is die wel groot genoeg voor een Patterson tank?Ben je dan niet beter met een verwarmer voor een aquarium?
  Nog een fijne dag en hartelijk dank voor je informatie.
  Veel plezier er nog mee!
  Frederic

  • Flash zegt:

   Frederic,
   Ik heb een eenvoudig model gekocht (in UK besteld) zonder Patterson tank of chemie flessen. Het lijkt nog het best op https://www.theimagingwarehouse.com/Products/Nova-Daylight-Film-Processors/ANFP-D21
   Je zou ook inderdaad een verwarmer voor aquarium kunnen gebruiken, maar ik betwijfel of zo’n thermostaat nauwkeurig genoeg is. Ik heb heel lang geleden, kleurontwikkeling gedaan met de badkuip als bain mairie waarbij ik de bain marie en chemie iets te warmer maakt dan nodig en dan wacht tot het geheel stilletjes afkoelt tot de gewenste temperatuur.
   Succes
   Flash

 2. hartelijk dank voor je goede raad ….nog een vraag wat is de speelruimte in t°?Vroeger hoorde je altijd maar zeggen 0,1° in kleur is gevaarlijk voor zwemen….is dat ook voor deze chemie zo?
  Hou je goed!!!
  Frederic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s